Vilka baddare

11 DEC 2012
Skrivet av :

Älvsby simskola har haft sin årligs julavslutning och de 35 barn som varit inskrivna under höstens aktivitet kunde äntligen köpa de simmärken de uppnått.

Det var glada barn som hoppade i bassängen vid terminens sista simskola. Dagen till ära fick föräldrar och syskon vara med i vattnet – vilket resulterade i både lekar och bus.Simskolan har pågått vid tio tillfällen under hösten med mål att öva vattenvana under mottot ”lek och lär”, något som tyckts falla barnen i smaken. Under roliga lekar har barnen övat på att doppa huvudet i vattnet, bubbla och slutligen glida i fem sekunder med huvudet under vattenytan. Flera av barnen har uppnått målet, baddarmärket och gått vidare till lek och sim, där man haft möjlighet att ta det första märket för simning – silverfisken.

Provet går ut på att simma 25 meter på grunt vatten, hoppa från bassängkant på det grunda och klara av att plocka upp ett föremål från botten, något som flera barn klarat av under terminen. Några barn har till och med vågat sig ut på det djupa vattnet, och därmed också förtjänat medaljen guldfisken.

-Vi jobbar för att få en bra utveckling för alla barn, och vi ser att många väljer att gå vidare till simträning efter avslutad simskola, säger Lennart Jonsson, kassör i Älvsby simsällskap.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.