Tväråselet-Expressen kapade nya rekord

14 DEC 2012
Skrivet av :

Felix Johansson, med Tväråselets AIF som moderklubb, fortsätter att imponera på friidrottsarenorna. Vid Decemberspelen i Aspenhallen, Haparanda, noterade han två nya personrekord  – på 60 meter och i längdhopp. På den korta sprinterdistansen tillhör Felix den absoluta toppen i Sverige för sin ålderskategori.

Felix Johansson

I dag tävlar Felix för Piteå Friidrott. Och hans utvecklingskurva går spikrakt uppåt. Trots hård konkurrens från inte minst finska deltagare vann han både längdhopp och 60 meter i Decemberspelen.

Felix hoppade 5,60 meter. Nytt personbästa. Det blev en betryggande segermarginal.Tvåan Sakari Pantsar Finland, noterades för 5, 45 meter, och trean Hampus Täikkö, Haparanda, nådde 4,70 meter i sitt längsta hopp.

Men mest imponerar Felix som sprinter. Redan i försöken på 60 meter kapade han sitt nyligen satta personrekord med tiden 7,86 sekunder. Den tiden putsades sedan på nytt i finalen med ytterligare tolv hundradelar.

Felix vann finalen på tiden 7,74 sekunder vilket placerar honom högt upp på Sverigebästalistan. Han fick bra sparring av Sakari Pantsar som endast var fyra hundradelar efter. Trea på 60 meter blev finländaren Aleksi Isomäki med tiden 8,14.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.