STYRKA OCH SMIDIGHET i Anatoli Cup

15 DEC 2012
Skrivet av :

På lördagen genomfördes Anatoli Cup för 39:e gången. Två gånger per år arrangerar Älvsbygymnasterna denna tävling i styrka och smidighet. Denna gång blev det rekord i antal deltagare. Hela 114 anmälda och 106 startande gymnaster från regionen var med i tävlingen. De kom från Arvidsjaur, Boden, Jokkmokk, Kiruna, Luleå, Umeå och Älvsbyn. Utöver de tävlande räknades det in domare, funktionärer, ledare och publik, så det blev många i lokalen på Älvsbyvärken denna dag.

Bland de tävlande hittade vi 44 gymnaster som ställer upp för allra första gången på denna tävling. Lulegymnasterna har flest deltagare på plats. De anmälde inte mindre än 60 gymnaster i ett svep, varav hälften är nybörjare!

Tio grenar provas på innan tävlingen är genomförd. Det är övningar som är armhävningar, benlyft i ribbstol, repklättring, stillastående längdhopp, löpning 20 meter, spagater och bryggor som ska visas upp. De tävlande är indelade i fem klasser för flickor och fem klasser för pojkar, samt en veteranklass för flickor respektive pojkar.

Som mest har tävlingen tidigare haft 103 startande,  detta i december 2005. Så denna helg slogs det även deltagarrekord.

Se bildspel och resultat nedan.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.