Rävjakt i Korsträsk

09 DEC 2012
Skrivet av :

Vid 08 tiden på söndagsmorgonen samlades bortåt ett tjugotal jägare vid gamla Folkan i Korsträsk för gemensam rävjakt. Det var Norrbottens läns Stövarklubb, Älvsbygruppen, som stod för inbjudan, och det kom till och med jägare från Gällivare och Arvidsjaur.

Efter att rävjaktsgeneralen Göran Sidenmark haft genomgång och passarna sökt sig ut på respektive pass, släpptes tre hundar i närheten av gamla soptippen.

För att göra en några timmar lång historia kort, kan man sammanfatta dagen som helt igenom en succe. Tre rävar fälldes, varav en var skabbräv. Och som avslutning bjöd Konsum-Janne på korv.   Ni som inte kom, missade trots snöfallet en härlig jaktdag, och den ekonomiska behållningen på 1075:- är insatt på Barnkancerfonden.

Text och Bilder: Roger Lidgren

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.