Premiär för Tomte-turen…

21 DEC 2012
Skrivet av :

Tomte-turen. Ja, så kanske man skulle kunna kalla torsdagskvällens gratisbuss för byborna i Vidsel, Vistträsk och Korsträsk som tog dem in till köpmännens lilla julafton i centrum.

– Vi provade ett nytt grepp och någonstans måste man börja, säger Birgit Nilsson, Köpmannaföreningens ordförande, som är nöjd med årets julhandel.

Stämningsfylld lilla julafton i centrum.

Själv tog Birgit personligen emot resenärerna på busstationen i Älvsbyn och hälsade välkommen.

– Med gratisbussen ville vi ge byborna som saknar egen bil en möjlighet att kvällsshoppa.

Birgit Nilsson fick sig en tomtekram…

Om gratisbussarna blir återkommande återstår att se.

– Vi ska göra en utvärdering och beslut tas på vårt medlemsmöte.

…liksom Alf Granlund.

Glädjande för köpmännen i Älvsbyn är att den lokala julhandeln går bra. Det var också gott om folk i butikerna på byn under torsdagskvällens lilla julafton.

– Kommersen var bra. Jag har gått runt bland våra medlemmar och frågat hur de upplever årets julhandel. Känslan är god. Det verkar som om älvsbyborna är köptrogna och värdesätter den lokala service som ges.

Många sökte sig till byn för att shoppa på köpmännens lilla julafton.

En indikator på hur julhandeln går är köpmännens presentkortsjakt. Från skyltsöndag och fram till i går har alla som handlat för över 300 kronor i en älvsbybutik fått en lott. Dock max tre per person.

Vid dragningen på torskvällen hade 7 500 lotter lämnats in!

– Det innebär att de som valde att delta i lotteriet tillsammans handlat för minst 2,1 miljoner kronor. Förmodligen mycket mer, berättar Birgit.

Jultomten Harry Granlund är modern. Istället för ren och släde skjutsade han byborna i buss.

Lycklig vinnare av högvisnten, ett presentkort på 5 000 kronor, blev Tage Enmark från Vidsel. Det delades ut ytterligare nio priser.

Bild från ett juligt Älvsbyn.

FOTO: SARA BOHLIN

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.