Man försökte stjäla hund från ung kvinna

28 DEC 2012
Skrivet av :

En 60-årig man försökte att med våld att stjäla en hund från en 20-årig kvinna i Älvsbyn på torsdagskvällen. Mannen kunde gripas och sitter nu anhållen misstänkt för rån.
Händelsen utspelade sig vid 19-tiden på torsdagskvällen. Den 20-åriga kvinnan hade varit inne i en butik. När hon kom ut höll mannen i hennes hund. Han vägrade att lämna tillbaka den och bråk uppstod.
Kvinnan lyckades få tag i hunden och sprang från platsen. Men mannen följde efter och försökte på nytt, med våld, få hunden med sig. Bråk uppstod och 60-åringen har enligt polisen både slitit i kvinnans kläder och slagit henne.
En förbipasserande bilist såg bråket och hjälpte kvinnan från platsen. En stund senare kunde mannen gripas av polisen. Efter förhör anhölls 60-årigen av jouråklagare, misstänkt för rån/rånförsök (motvärnsfall). Vidare utredning/förhör sker under dagen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.