Man försökte stjäla hund från ung kvinna

28 DEC 2012
Skrivet av :

En 60-årig man försökte att med våld att stjäla en hund från en 20-årig kvinna i Älvsbyn på torsdagskvällen. Mannen kunde gripas och sitter nu anhållen misstänkt för rån.
Händelsen utspelade sig vid 19-tiden på torsdagskvällen. Den 20-åriga kvinnan hade varit inne i en butik. När hon kom ut höll mannen i hennes hund. Han vägrade att lämna tillbaka den och bråk uppstod.
Kvinnan lyckades få tag i hunden och sprang från platsen. Men mannen följde efter och försökte på nytt, med våld, få hunden med sig. Bråk uppstod och 60-åringen har enligt polisen både slitit i kvinnans kläder och slagit henne.
En förbipasserande bilist såg bråket och hjälpte kvinnan från platsen. En stund senare kunde mannen gripas av polisen. Efter förhör anhölls 60-årigen av jouråklagare, misstänkt för rån/rånförsök (motvärnsfall). Vidare utredning/förhör sker under dagen.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.