Målvakter drillades i Älvsbyn

23 DEC 2012
Skrivet av :

Unga hockeymålvaktstalanger samlades i Älvsbyn dagarna före jul. De drillades av Fredrik Mikko som numera har ansvaret för burväktarna i elitserielaget Linköping.

– Ett riktigt bra läger, intygar Niklas Nilsson, ordförande i Älvsby IF:s hockeysektion.

Framför allt var det unga målvakter från Fyrkanten som fanns på plats. Men den geografiska spridningen hade kunnat vara betydligt större om inte vädrets makter satt käppar i hjulen.

– Vi hade bland annat en kille från Oslo som hade anmält sig till lägret. Men på grund av kommunikationsproblem så var han tvungen att avboka.

Fredrik Mikko är en erkänt duktig målvaktstränare. Han är ursprungligen från Luleå men bor numera i Stockholm. Han har tidigare varit målvaktstränare i Luleå och AIK. I dag är han engagerad i Linköping.

– Fredrik har varvat praktiskt träning med teori och fyspass. Han har lärt ut grunderna så att killarna på lägret kan ta kunskaperna med sig hem och fortsäta träna på egen hand, berättar Niklas Nilsson.

Målvaktslägret i Älvsbyn kan bli en tradition.

– Vi har planer för fortsatta aktiviteter, säger Nilsson.

Se bildespel från lägret nedan.

FOTO: STERLING NILSSON.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.