Högtidlig Luciakröning

12 DEC 2012
Skrivet av :

På onsdagskvällen genomfördes kröningen av Älvsbyns Lucia 2012. Med lottens hjälp blev det kandidat nr 6 Lisa Eliasson som fick äran att bli påklädd den vackra ljuskronan inför en fullsatt kyrka.
Alf Granlund

Högtiden inleddes med att Alf Granlund President för Älvsby Lions berättade om Lions verksamhet på lokal, regional, nationell och internationell nivå. Han berättade även att den kollekt som upptogs under kvällen oavkortat skall gå till barn och deras familjer som har det knapert under julen i Älvsbyn och han hoppades att insamlingen borde ge minst 30 000 med kvällens kollekt.Lisa Eliasson

Sedan blev det lotten som fick avgöra vem som blev årets Lucia i Älvsbyn, och den föll på 17 åriga Lisa Eliasson som fick äran att bli uppklädd av fjölårets Älvsby Lucia Stephany Govier, som rest till Älvsbyn från Rumänien för kröningen.

Yvonne Nordqvist

Nämnas kan även att Stephany Govier även framförde en sång tillsammans med årets rumänska luciakandidat Cristina Irimia, lite glatt påhejad av Yvonne Nordqvist, som hoppas på en tradition i Älvsbyn med rumänska utbytesstudenter i Luciakröningen.

Stephany Govier även framförde en sång tillsammans med året rumänska lucia kandidat Cristina Irimia

Nu väntar ett drygt dygn med många framträdanden för Luciorna i Älvsbyn under torsdagen. Som 10-årsjubilerande ledaren Annelie Larsson ledsagar handfast under torsdagen. Annelie Larsson fick även chansen under kröningen att sjunga ett eget solonummer som gillades av de närvarande.

Läs om alla kandidater genom att klicka på länkarna nedan ( se även bildspel):

Emma en blivande entreprenör…

Jennifer generös mot familjen….

Felicia tänker bli ambulanssjuksköterska…

Emma vill ha ordning och reda omkring sig…

Lisa – blivande tandläkare med smak för Jokkmokkskorv

Josefin en glädjespridare som gillar shopping och resor...

Johanna är beroende av Justin Bibier och One Direction…

För rumänska Cristina är både lucia och julbord en nyhet…

Linnea en energisk tjej som gillar reptiler…

Solosång av Annelie Larsson

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.