Lekentomten redo för nybygge

05 DEC 2012
Skrivet av :

Efter klubbandet av detaljplanen för Lekentomten har tiden för överklagan nu passerat, och tomten står äntligen redo att bebyggas på nytt. I detaljplanen finns beskrivet hur bostäder, mataffär och servicelokaler kan utföras, nu fattas bara entreprenörer. 

Den 29 oktober i år klubbades detaljplanen för det tidigare skolområdet för Lekenskolan. Skolan brann i februari 2009 och sedan dess har man alltså upprättat en plan för nya fastigheter på området som tillhör Älvsbyns Kommun. Efter att tiden för överklagan av beslutet är passerad, kan nu entreprenörer kontakta kommunen för att visa intresse för det kommande nya centrumområdet.

– Handeln är en viktig del för Älvsbyns utveckling, säger Kommunalrådet Bill Nilsson. – Nu förväntar vi oss att hitta entreprenörer som är villiga att satsa.

Längs med skolgatan finns utritat två byggnader med maximalt fem våningsplan och totalt 80 bostadslägenheter – vilket är välbehövligt och lovande i bostadsbristens Älvsbyn. Ett av dessa två hus föreslås inrymma service- eller handelslokaler och ännu en byggnad i ett plan – lämplig till mataffär – planeras i den nordöstra delen av området. Byggrätten medger byggnader till en sammanlagd markarea om  cirka 7 000 kvadratmeter och 130 öppna parkeringar på markplan.

– Jag hoppas att vi kan sätta spaden i jorden så fort som möjligt, säger Kommunalrådet.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.