Kvalade in till Aspiranterna

06 DEC 2012
Skrivet av :

Älvsbygymnasternas Jenny Knuts, Linnea Åberg, Kajsa Sundqvist och Kajsa Söderberg tog plats i Svenska Gymnastikförbundets träningsgrupp Aspiranterna. Detta efter bra prestationer på Höstpokalen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik i Vänersborg. Som kronan på verket tog Jenny Knuts ett brons i grenen fristående.

Lördagens rikstävling i artistisk gymnastik var även en uttagning till Svenska Gymnastikförbundets utvecklingsgrupp för gymnaster från 13 år och uppåt.  De 24 första gymnasterna i mångkampen togs ut till gruppen. Av Älvsbyns sju deltagare kom fyra med till 2013 års Aspirantgrupp. Det betyder tre läger tillsammans med övriga Aspiranter under nästa år. Detta var gruppens tredje årliga uttagning. Älvsbygymnasterna har haft med gymnaster varje år.

Brons till Jenny Jenny Knuts, 14 år, och Linnea Åberg, 13 år, tog sig in på den övre halvan av resultatlistan i ett tufft startfält med 32 gymnaster från hela Sverige. Bästa slutresultat fick Jenny som blev 12:a med 37,45 p i mångkampen. Hon följdes av Linnea som kom på 13:e plats med 36,55 poäng.  Knuts lyckades dessutom ta hem bronset i grenen fristående med tre tiondelar till godo till Åberg som kom på 6:e plats på redskapet. Jenny hade dagens 8:e bästa poäng på bom. Åberg lyckades bra på hoppet och blev där 6:a.

På varsin sida av linjen Kajsa Sundqvist, 17 år, tog sig in på 18:e plats med 34,75 p efter ett lyckat hopp och fristående där hon kom på 8:e respektive 10:e plats. Kajsa Söderberg, 13 år, knep den sista platsen till Aspiranterna genom att komma 24:a med 32,55 p. Hon tog sig därmed in i gruppen för första gången. Klubbkamraten Elin Bergvall, 18 år, landade på 25:e plats med 32,50 p. Hon missade chansen att ta sig in i Aspirantgruppen med fem hundradelar. Elin Lundström, 14 år, kom på 30:e plats med 25,30 p efter ovanligt låga poäng på bommen. Anna Nilsson, 19 år, kunde endast delta i två redskap och slutade på 32:a plats i mångkampen. Hon lyckades bra på bommen och fick där 13:e bästa poäng.

Även Polcirkelgymnasterna Jokkmokk skickade en gymnast till Höstpokalen. Ylva Beland slutade på 31:a plats i mångkampen. Hennes främsta prestation under dagen var hoppet där hon kom på 14:e plats.

Stora förhoppningar – Jag hade hoppats att både Elin Bergvall och Elin Lundström skulle kvala in, säger tränaren Anna Granström efter tävlingen. Anna Nilsson har jag stora förhoppningar på när knäskadan läkt. Jag hoppas att tjejerna ska kunna prestera bra på Vårpokalen i Falun under maj månad och därigenom kvala in i Aspirantgruppen. Vårt mål är att alla tjejer tar sig in.

TEXT oc FOTO: BRITTMARI ÅBERG

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.