Kommunen ordnar Hemvändarträff

20 DEC 2012
Skrivet av :

Torsdagen den 27 december bjuder Älvsbyns kommun alla hemvändande före detta älvsbybor på lunch, information och film.

För mer information om hemvändardagen kontakta:
Ulrica Hamsch, telefon 0929-171 40

– Vi vill locka tillbaka utflyttade älvsbybor och visa dem vad som finns, bland annat vår nya fina skola, och vad som förväntas i framtiden, säger Ulrica Hamsch, informatör.

Dagen börjar med mingel klockan 11:00 i Knut Lundmarkskolan där det dagen till ära kommer att serveras paltlunch.

-Det är första gången kommunen ordnar ett sådant här arrangemang och vi hoppas verkligen de som är ”hemma” för julfirande har möjlighet att komma och besöka oss, säger Ulrica.

 Informera om läget

Under dagen kommer man även att ge information om vilka yrkeskategorier man i framtiden kommer att behöva i kommunen, kommunens nyplanerade bostadsområden och vad som är på gång i Älvsbyn med omnejd – både nu och i framtiden.

Dagen avslutas sedan klockan 14 i biosalongen på Forum, där gästerna får möjlighet att se filmen Isdraken, inspelad i Älvsbyns kommun.

-Självklart kommer vi också att visa runt på Knut Lundmarkskolan – Sveriges modernaste skolbyggnad, säger Ulrica

Sveriges modernaste skola

Knut Lundmarkskolan, som till arkitekturen liknar mer en flygterminal än en traditionell skola, har väckt stor nyfikenhet och fått flera besökare från övriga delar av Sverige. Invändigt finns inga korridorer. Istället har varje klass en egen ”gate” till sina lektions- och grupprum.

-Invändigt är skolan helt skofri, så om man vill kan man gärna ta gärna med inneskor, låter Ulrica hälsa.

Nyfikenheten på vår nya skola är stor. Många från övriga delar av Sverige vill hit och titta på den, förklarade rektor Lindgren till Älvsbyn just nu vid ett tidigare tillfälle.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.