Kepsväder för Ulf…

23 DEC 2012
Skrivet av :

Kung Bore slog till. Lokalt har temperaturen sjunkit ner mot minus 37-38 grader de senaste dygnen. Läge för mössa? Glöm det! Åtminstone för Ulf Andersson som bär sin keps i alla väder…

Kylan satte stopp för den planerade premiären på Kanis.

Dagarna före jul blev kylslagna. Kvicksilvret har gjort en djupdykning. Lokalt har det raporterats om tepmperaturer nära minus 40 i älvsbybtrakten. Utanför Vistträsk vidsade termometern på – 37,5 på söndagsförmiddagen.

Kanis som skulle ha premiär fick ställa in. Typiskt!

Fjärrvärmeverket gick för högtryck.

Men fjärrvärmeverket gick för högtryck.

Sällan har väl Viktor Rydbergs dikt; ”Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova i enslig gård djupt under midnattstimma. Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken. Endast tomten är vaken”, passat så bra som denna julhelg.

FOTO: STERLING NILSSON

Ett kylslaget Älvsbyn. Många valde att stanna inomhus.

GOD JUL! 🙂

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.