Jennifer ger alla barn i Älvsbyn en God Jul

05 DEC 2012
Skrivet av :

Jennifer Johansson, 20, är de fattiga barnens egen jultomte i Älvsbyn. 

– Jag kommer att samla in leksaker, slå in dem och skänka paketen till familjer som inte har möjlighet att köpa julklappar till sina barn, berättar Jennifer.

På tisdagen lade hon ut information om sitt projekt på Facebook. Redan samma kväll hörde folk av sig för att bidra.
– Jag vet ju att det finns leksaker, spel, böcker, sportutrustning och kläder som folk lagt undan eftersom deras egna barn inte använder dem längre. Istället för att bara ligga och skräpa kan de sprida glädje. Det är tyvärr många barn som inte får några paket på julafton. Dessa utsatta barn vill jag också ska vara glada på julafton.

Jennifer Johansson på sitt jobb i receptionen på Älvsbyhus. Inför julen är det full fart som gäller, men inte för egen del. Godhjärtade Jennifer ska gläjda alla fattiga barn i Älvsbyns kommun genom att se till så att de också får fina julklappar.

Jennifer driver projektet tillsammans med sambon Jonas Viklund.
– Inga barn i Älvsbyn ska behöva bli utan julklappar i år, betonar hon.
För att julklapparna ska hamna rätt samarbetar Jennifer med Familjeteamet i Älvsbyn.
– De kommer att hjälpa till med fördelningen så att paketen hamnar hos familjer och barn med behov.
Kravet är att sakerna som lämnas ska vara hela, funktionsdugliga och rena.
– Jag tar endast emot leksaker som är av bra kvalitet. Det får inte vara trasigt, smutsigt eller liknande. Annars är allt av intresse, hälsar Jennifer till alla som vill medverka.
– Det kan aldrig bli för många paket.

Jennifer Johansson, 20, både jultomte och ängel på samma gång!

Jennifer säger att hon länge velat göra någonting för kommunens fattiga barn.
– Alla är inte lika lyckligt lottade som jag och många andra. Nu får jag äntligen genomföra idén och göra någonting bra för dessa barn tillsammans med ett stort antal andra älvsbybor.

Hon tänker samla familj, släkt och vänner för att slå in alla julklappar. Sedan numreras de så att familjeenheten ska veta vad paketen innehåller för att kunna ge  rätt saker till barnen.
Marina Öberg på Familjeteamet är mäkta imponerad och glad över Jennifers initiativ.
– Många tänker säkert tanken att hjälpa till men få kommer till skott.  Jennifer visar verkligen sitt goda hjärta genom handling. Inte bara fina ord.
I Älvsbyn, liksom i landets övriga kommuner, finns många fattiga barn.
– Vi arbetar ju mot familjer med olika behov. Många föräldrar gruvar sig inför julen eftersom de inte har råd att ge sina barn fina presenter. Men nu kommer Jennifer både som en ängel och jultomte på samma gång till dessa familjer och deras barn, berömmer Marina.’

Ni som vill hjälpa till: ring eller sms:a 0730 423955

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.