Idébutiken öppnar secondhandaffär

03 DEC 2012
Skrivet av :

Retrotrenden pekar tydligt uppåt, allt fler handlar med begagnade varor, både nyare och riktigt gammalt. Det har Idébutiken uppmärksammat och slår idag upp portarna för sin nya verksamhet; loppistorget.

– Fast vi har faktiskt smygstartat lite, avslöjar butiksansvariga Kristina Bergvall och tillägger;
– Vi kan ju inte neka att sälja om folk kommer in i förväg och vill köpa.

Under december månad kommer alla loppisbord att ha jultema, men secondhand-handeln fortsätter med fler månadsteman även efter jul. Förutsatt att det finns intresse bland kunderna alltså.

– Vi behövde utveckla vår verksamhet och började prata om secondhand, berättar Kristina Bergvall på Idébutiken och fortsätter;

– I Boden, Piteå och Luleå finns ett större utbud av den här typen av butiker, och vi tyckte oss se att det finns en ökad efterfrågan även i Älvsbyn.

Liubov Lövgren arbetar med att packa upp varor i butiken och visar gärna runt bland alla fynd som väntar.
– De här mössorna är jättefina!

Förutom de begagnade sakerna finns en del av Idébutikens utbud kvar i en mindre del av lokalen, så det passar utmärkt att hitta presenter också. Och så kan man ju göra riktiga retrofynd.

– Här kan man lämna in sina namnade och prismärkta varor så säljer vi. Det är ett bra alternativ om man vill ha någon krona för sina grejor, menar Kristina.

För att få tillgång till ett av de tio borden betalar man 150 kronor per vecka, och för försäljningen tar Idébutiken också en provision på femton procent. Då ingår möjligheten för kunderna att betala med kort.

 

FOTO: Frida Sandman, Robin Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.