Hemvändardag med palt

27 DEC 2012
Skrivet av :

Under torsdagen arrangerade Älvsby Kommun för första gången en så kallad Hemvändardag för de som återkommer till Älvsbyn för att fira jul och nyår. Ett drygt tjugotal hadde uppmärksammat inbjudan och bjöds på mycket information om Älvsbyn av idag.

Den nya Kunt Lundmarkskolan var givetvis samlingsplatsen där det tillträdande kommunalrådet Helena Öhlund hälsade gästerna välkomna och berättade om skolan och de övriga från kommunen som fans på plats för att informera, som miljö- och byggnadschef Ingrid Karlsson som visade nya planerade tomter, Per Jonsson som kunde berätta om Näringslivet, Per Nilsson om Kyrkans 200 årsfirande m.fl. både i form av viktiga förändringar som är på gång eller som nyligen genomförts. Under hela hemvändardagen bjöds det även på musikalisk underhållning bjöds av Oskar Hamsch.
En av gästerna som kommit hem i från Ullared var Annica Lindgren, som var lätt intresserad efter 11 år ute i förskingringen att höra sig för vad som finns att erbjuda på i Älvsbyn av idag.

Efter en dryg timme bjöds det på Pitepalt till alla besökares trevnad och senare under eftermiddagen kunde man se filmen Isdraken på Forum bion som är inspelad i Arvidsträsk.

Det här var första försöket att locka hemvändare till Kommunen för att få lite information till livs, även om det denna dag kanske var kung bore som vann striden om besökarna.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.