Helena och Bill i trafikolycka som kunnat sluta illa

14 DEC 2012
Skrivet av :

Helena Öhlund, blivande kommunalråd i Älvsbyn, och Bill Nilsson, avgående, var på torsdagen inblandade i en singelolycka strax utanför Luleå.

– Jag körde och Bill var kartläsare, säger Helena, som dagen efter trots allt kunde skämta om den otäcka händelsen.

 

Helena klarade sig undan olyckan med ömmande fingrar.

– Men det hade kunnat sluta värre. Jag fick fyra sladdar med mötande trafik. Då sa Bill; ”Ta diket”. Vilket jag gjorde och vi hamnade på en åker där bilen fortsatte att sladda runt så att vi stod med fronten åt motsatt håll jämfört med tidigare färdriktning.

Öhlund och Nilsson hade varit på ett möte i Luleå med Kommunförbundet Norrbotten och var på väg hem mot Älvsbyn. Det var på den smala och snömoddiga vägen mellan Bergnäset och Gäddvik som olyckan inträffade.

– Tursamt nog körde jag bara 50 kilometer i timmen. Vi fick hjälp av en lastbil att bogsera upp bilen på vägen igen och kunde ta oss hem.

– Att tillsammans hamna i diket var ingen trevlig händelse men det stärkte banden mellan oss, säger Bill Nilsson med ett skratt.

FOTO: STERLING NILSSON

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.