Floristen flyttar

22 DEC 2012
Skrivet av :

Floristen har en längre tid haft svårt att rymma sitt sortiment i den mysiga butiken längst Storgatan. Då Handelshuset ska flytta sin verksamhet fick Maria Norén och Ida Öberg möjligheten att överta lokalen bredvid Systembolaget. Under februari drar flytten igång.
– Det känns jättebra att få den här nystarten, säger Maria Norén, en av ägarna.

Den nya butiken får 75 kvadratmeter extra butiksyta, blir handikappanpassad och har bättre parkeringsmöjligheter.
– Företaget har vuxit, och vi måste växa med det, menar Ida Öberg, också ägare, och fortsätter;
– Vi vill ju självklart fortsätta att utvecklas och kunna bredda sortimentet ytterligare.

Med större ytor räknar Maria och Ida med att det ska bli lättare för alla kunder att röra sig i butiken. Att det dessutom är automatiska dörrar i entrén underlättar för såväl rullstolsburna som för äldre och barnvagnsförare.
– Vi hoppas att våra kunder håller med om att det här blir bättre på många sätt, säger Ida.

Ida Öberg och Maria Norén, ägare av Floristen i Älvsbyn, kommer att sträva efter samma gemytlighet i den nya lokalen.

Redan nu har kunder uttryckt en undran om det kommer att bli lika mysigt i den nya lokalen som det är idag, med gammeldags stil som det ju är i ett äldre hus. Både Ida och Maria är överens om att de kommer att göra sitt bästa för att upprätthålla den miljö kunderna är vana.
– Det är ju viktigt att kunderna känner igen sig, även när vi förnyar oss, säger Maria.

Floristen får tillgång till den blivande butiken på Skolgatan den sista januari, därefter väntar en hel del fixande innan flytten är klar.
– Vi hoppas kunna slå upp portarna i nya lokalen i slutet av februari, avslutar Maria Norén.

Fotnot: I samband med förändringen blir Floristens gamla butikslokal tillgänglig. För mer information kring detta kan intresserade höra av sig till Maria och Ida på 0929-122 50

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.