Dubbla Julbord i Sikfors

11 DEC 2012
Skrivet av :

Ett snötäcke har lagt sig sista dygnet och skapat julstämning inför SSK:s årliga Julbord i Sikfors. Cirka 280 gäster hade samlats på de två sittningarna som hölls under söndagen för att få smaka på delikatesserna som serverades, och folk jobbade in i det sista för att få allt så perfekt som möjligt.

Roger Bergmans öppningstal

Vi fick höra av många besökare att till Sikfors julbord kommer folk av två anledningar; den goda maten och den kända Sikfors andan som visar sig i allt Sikforsborna tar sig an att anordna.

– Det är ett exklusivt julbord jag varmt kan rekommendera, hälsar Lennart Öhman, bybo som besökte tillställningen för 3:e året i rad.

Många långväga gäster hade anlänt från såväl Piteå med omnejd som så längt bort som Luleå.

– Vi serverar faktiskt blodkorv på vår tillställning nått som inte serveras på många liknande evenemang säger Carina Segerlund som under dagen fick gå omlindad om handen efter att varit med om en olycka inför preparationerna av Jansons frestelsen.

– 2 stygn fick jag sy fortsätter hon.

Årets julbord bar det 7:e i raden – till nästa år måste nog folketshus köpa in fler bord och stolar säger Roger Bergman, i sitt välkomsttal med glimten i ögat.

-Två hundra kronor kostar det att komma för vuxna vilket vi finner är ett lågt pris men vi vill att alla ska ha möjlighet och råd att komma till oss säger Solveig Jonsson en av de drivande bakom denna tillställning.

Så ni som missade årets evenemang får försöka boka upp att komma till nästa år då vi hoppas att SSK bjuder oss åt ytterligare ett magnifikt Julbord för 8:e året i rad.

Text: Sandra Nordin Foto: Sterling Nilsson (Tomten Solveig och Curt Jonsson)

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.