Bilder i Adventstid, Granträsk Byagård.

02 DEC 2012
Skrivet av :

På fredagskvällen samlades ett 30-tal personer i Granträsk Byagård till adventsfest, samtidigt som vi fick en intressant och spännande berättelse i ord och bild av Sterling Nilsson om idéen som blev webbsidan Alvsby.just.nu. 

– Vilken trevlig kväll det blev, säger Ann Olofsson från Byaföreningen och vilka fina bilder Sterling visade.

Adventsfesten började med glögg-mingel med högt samtalssorl. När klockan slagit 19.00 hälsades kvällens huvudgäst Sterling Nilsson välkommen av Byaföreningen. Sterling berättade historien bakom sitt bildintresse och hur det blev så att det den 29 okt 2009 startades en webbsidan med namnet Alvsbyn.just.nu. Denna succé har sedan dess haft nästan 2 miljoner besök på sidan som nu är i sin tredje generation. Men det var nära också att den vid ett tillfälle blev nedlagd. I den efterföljande frågestunden fick vi ytterligare intressant information i specifika frågor.

I den mellanliggande fikapausen bjuds på ett stor fikabord där Granträskdamer visad sin bakkonst. Byaföreningen sålde även ett lotteri under pausen med många skänkta priser.

Därefter fick vi se fina bilder med olika bildspråk från händelser inom Kommunen. Höjdarpunkten för oss i Granträsk blev förstås när Sterling avslutade kvällen med att visa bilder från vår Pimpeltävling under våren och höstens Surströmmingsfest.  Kryddan i slutet blev ett video-klipp från Surströmmingsfesten där Sigurd Granström sjungande förklarar att han inte gillar surströmming mer än lukten från Kappa/Assi.

Adventsträffen blev lite längre än planerat men det visar nog enbart den trivsel som vi Bybor har när vi träffas i Byagården.

Ett stort tack till Sterling för ord och bild, Byaföreningen som ordnade träffen och till företagen som skänkte priserna till lotteriet

 

Text: Göran Lundström

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.