Älvsbygymnasterna dominerade Norrlandsmästerskapet

12 DEC 2012
Skrivet av :

Älvsbyn låg tveklöst i topp under Norrlandsmästerskapet i Kvinnlig Artistisk gymnastik. De tog hem alla pallplatser, både i mångkampen och i samtliga grenar. Segrade gjorde 13-åriga Älvsbytjejen Linnea Åberg som därmed försvarade sin titel som Norrlandsmästarinna från i fjol.

Av någon anledning visste inte alla norrlandsklubbar om tävlingen, så det kom endast deltagare från Norr- och Västerbotten till start i Sundsvall. Femton flickor från Kiruna i norr till Umeå i söder deltog under lördagens tävling.

Försvarade titeln

Allra bäst gick det för Linnea Åberg. Hon upprepade bravuren från i fjol och vann åter titeln som Norrlandsmästarinna genom seger i mångkampen. Hon följdes av klubbkompisarna 19-åriga Anna Nilsson och 18-åriga Elin Bergvall. Älvsbygymnasterna tog även hand om följande två platser genom Jenny Knuts och Kajsa Sundqvist. Sara Nilsson, höstens uppkomling från Umeå GF, klämde in sig på sjätte plats före Älvsbygymnasternas Kajsa Söderberg. På åttonde plats kom Hanna Orajärvi från GK Norra Norden, strax före Älvsbyns Elin Lundström. På tionde plats placerade sig Älvsbygymnasternas yngsta deltagare 12-åriga Elise Pettersson.

Grenmedaljer

När medaljerna i hopp delades ut fick Kajsa Sundqvist guld, Elin Bergvall silver och Kajsa Söderberg brons. I barren tog Linnea Åberg guld före Anna Nilsson och Elin Bergvall. I bom delade Älvsbygymnasterna Anna Nilsson, Linnea Åberg och Elin Lundström samma poäng. Efter att de skilts åt enligt särskilda regler delades medaljerna ut i ovanstående ordning. Friståendet vanns med tre tiondelar av Anna Nilsson före Linnea Åberg som i sin tur vann över Jenny Knuts med två tiondelar.

Elin klarade bryggan

Trots att Elin Bergvall hamnade utanför pallen på bommen var hon nog gladast av alla ändå. Hon hade äntligen klarat bryggan för första gången sedan Barentskampen i Finland i maj.

 

TEXT: BRITTMARI ÅBERG                     2012-12-11

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.