Älvsbybor får chansen att fylla på julkassan

04 DEC 2012
Skrivet av :

Nordens största uppköpare av byrålådeguld  – GuldAdam – besöker Älvsbyn i dag tisdag den 4:e december. GuldAdam har flera gånger tidigare besökt kommunen och har hittills i år sålt guld för över 200.000. Bara i Älvsbyn!

Priset på guld har stått i rekordnivåer under hela 2012 vilket har inneburit att ditt gamla guld i byrålådan kan vara värt en mindre förmögenhet. På världsmarknaden kostar ett enda gram guld så mycket som 375 kronor! Guld som återanvänds är dessutom ett miljövänligt alternativ, då det i regel schaktas cirka 2,5 ton jordmassa för att utvinna ett gram av den ädla metallen.

– Många kommer med ärvda smycken, gamla vigselringar och även tandguld, förklarar Johan Salzman, kommunikationschef på GuldAdam Sverige och fortsätter:
– För en normalstor guldring får du cirka 2000 kronor.

Och det är något som ett 70-tal Älvsbybor redan har uppmärksammat tidigare i år. Nu hoppas Johan Salzman på ännu fler kunder som vill komma för att få sina guldföremål värderade.

På plats testar GuldAdams värderare kvalitén och värderar guldet gratis. Väljer man att sälja måste man ha legitimation och bankkontonummer med sig för att göra affär. Eftersom GuldAdam samarbetar med polisen rapporteras sedan alla objekt till dem, allt för att det ska vara en seriös och säker handel. Att det även är en populär handel råder det ingen tvekan om.

– Vi kan hitta lika mycket guld som en gruva gör under vissa tidsperioder, säger Johan.
– December brukar vara en populär månad att sälja guld i, många fyller på julkassan lite extra eller använder pengarna för att åka på en resa till solen istället.

Nyfiken? Besök Polar Hotell för att få mer information.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.