Premiär för Kanis

26 DEC 2012
Skrivet av :

Den som väntar på något gott, brukar man ju säga. Efter flera veckors hårt arbete, och tack vare snökanoner och naturens insats hade man planerat att öppna Kanisbacken redan på lördag före julafton. Sedan sjönk temperaturen, Kung Bore visade sin makt och termometern höll sig på – 30 grader några dagar i rad. Besvikelsen var stor.

Idag kom äntligen vändningen. När temperaturen visade något mildare grader, slog Kanis upp portarna och  öppnade upp för skidsäsongen 2012/2013. Älvsbyn just nu var givetvis på plats, och möttes av glada och förväntansfulla åkare.

Inne i Kaniskrogen har nya arrendatorn LB konsult i Norr AB, med Charlotta Nilsson i spetsen haft fullt upp. Knappt har de hunnit vila upp sig efter alla dignande julbord de dukat upp, nu väntar förberedelser inför en fullbokad nyårsbuffé.

– Men först ska jag servera varm choklad till alla barn och ungdomar som vill värma sig, skrattar Charlotta.  Välbehövligt, eftersom kölden ville bita sig fast när man kom åkandes nedför backen, och värme – det bjuds det på även i den mysiga miljö Charlotta med personal har skapat inne i restaurangen.

-Jag fick nyss två tummar upp från en av våra gäster, det tar jag som bra beröm, säger Charlotta.

Än återstår lite arbete. I mitten av januari kommer Snowparkconsulting för att bygga en hoppark – troligtvis på samma plats i backen som i fjol, och en skidcrossbana, som i år kommer har sin början vid banansvängen.

– På så sätt tredubblar vi längden på Skidcrossbanan, säger Marcel Köppe, som även har ett önskemål att få bygga banan bredare för att ge åkare möjlighet att tävla mot varandra. – Jag vill också bygga ett riktigt stort hopp högre upp i backen för att använda till fotografering och filminspelningar, men det är inte bestämt hur det blir ännu, säger han.

 

FOTO: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.