Vet han mest?

22 NOV 2012
Skrivet av :

Vad heter folkslaget i Rwanda? Vilken är Sveriges största uggla? Vilken försvarsminister avgick i fjol? De här frågorna, och många fler hade Anders Isaksson svar på, och kommer nu att testa sin allmänbildning i det populära frågesports-programmet Vem vet mest.

Liksom många andra brukar Vistträskbon Anders Isaksson titta på programmet Vem vet mest, och började själv reflektera över att han kunde svaret på de flesta frågor programledaren ställde. Sagt och gjort; Anders skickade in en intresseanmälan om att delta i frågesporten – och ska nu vara med och tävla!

Kvalificerade sig med råge

För att kvalificera in sig i programmet fick Anders först svara på allmänbildade frågor under en femminutersperiod – något han klarade med råge. Den elfte december kommer han nu att resa till Göteborg för att filma den första deltävlingen, men nervös är han inte.

– Det ska givetvis bli spännande, men jag vet ju vad jag kan, säger Anders som självklart hoppas på att få gå vidare.

Ser fram emot resan

Att gå vidare i tävlingen är hans förväntning, men bara resan i sig kommer att bli en upplevelse Anders ser fram emot.

– SVT bjuder på allt; resa, hotell, taxi och mat. Det enda jag håller med själv är mina kläder, förklarar Anders, men även där finns vissa restriktioner.

Av tekniska skäl får man inte klä sig i plagg som är helvita, helsvarta eller småmönstrade. Inte heller bära randigt eller rutigt. Inga logotyper, märkesnamn eller företagsnamn får heller synas, då all form av reklam är förbjudet.

– Jag får klä mig i färgglatt, om jag ska följa bestämmelserna.

Eftertraktad finalplats

Vem vet mest är ett frågesports-program som sänds vardagar i SVT2, och under måndag till torsdag tävlar tolv personer, varav tre personer per omgång går vidare till den eftertraktade fredagsfinalen, där vinnaren går hem med ett pris på tio tusen kronor.

– Min ambition är att ta mig ända fram till final, säger Anders. Men själv vet han inte när programmet kommer att sändas.

– Håll koll på mina Facebook-statusuppdateringar, låter han hälsa till vänner och bekanta.

20121120-120933.jpg

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.