Välbesökt julmarknad i Vistträsk

20 NOV 2012
Skrivet av :

Julmarknaden i Vistträsk var välbesökt – som vanligt. Inne i byagården såldes hantverk och bakverk. Det gick också att göra julklappsfynd i Nilssons-butiken.

Systrarna Miriam och Alina Shohouhi från Vistträsk sålde julpepparkakor och annat som de tillverkat själva plus stickade saker som mormor Hjördis Öhman gjort.

 

Lördagens julmarknad arrangerades av byaföreningen. Och som vanligt när någonting görs i Vistträsk så går invånarna man ur huse.

Totalt fanns tolv utställare. Många från byn men marknaden hade också lockat säljare från andra orter, bland annat Arvidsjaur och Piteå. Själva sålde byaföreningen mjukkakor som medlemmarna bakat.

På övervåningen fanns det förplägnad i form av utsökt fika. Nere vid entrén var korvförsäljningen populär.

Bra kommers var det också i Nilsson-butiken.

Många passade också på att göra ett besök i Nilssons-butiken som dagen till ära hade fyndbod och lockande reapriser. Ett utmärkt tillfälle att inhandla julklappar i god tid.

– Vi har haft många kunder. En bra dag. Så här mycket folk är det inte vanligtvis i butiken, sade Sandra Nilsson, nöjd butiksföreståndare.

Se bildspel från markanden här under…

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.