Sveaskog lanserar nytt fiskekort för Älvsbyn

24 NOV 2012
Skrivet av :

Sveaskog lanserar ett nytt gemensamt fiskerkort för Älvsbyn och Arvidsjaur. Att fiska i det statliga skogsbolagets vatten kommer efter årsskiftet att kosta 350 kronor per år och person. Något som Sveaskog hoppas ska locka fler sportfiskare ut i naturen.

Anna Waxin, Sveaskog

Den 1 januari 2013 lanserar Sveaskog fem nya fiskekort: Halle-Hunneberg, Malingsbo-Kloten, Hornslandet, Käringberget och Arvidsjaur-Älvsbyn. De nya fiskekorten erbjuder många möjligheter för fiskeintresserade då de bland annat kan välja om de vill fiska i naturvatten eller i put & take vatten.
– För att locka fler till fiske och skapa så bra förutsättningar som möjligt för att utveckla produkten fiskekort går vi tillbaks till ett fiskekort av mer lokal karaktär. Merparten av fritidsfisket bedrivs idag i vatten i närheten av hemmet, säger Anna Waxin, chef Naturupplevelser på Sveaskog.
Inom varje fiskekortsområde erbjuds fiske i naturvatten, med naturligt reproducerande bestånd eller i put & take där utsättning av fisk sker. Ett årskort på naturvatten vid något av fiskekortsområdena kostar 350 kronor medan ett 3-dygnskort i put & take kostar 310 kronor för vuxen.
De nya fiskekorten innefattar bland annat vatten som tidigare ingått i Sverigefiskekortet och Kronofisket Malingsbo-Kloten, vilka i sin tur upphör att gälla som fiskekort vid årsskiftet i samband med lanseringen av de nya korten.
Redan vecka 47 finns de nya fiskekorten att köpa på www.inatur.se.
Från årsskiftet finns fiskekorten även till försäljning hos våra återförsäljare.

Så här skriver Sveaskog om naturen i Älvsbyn och Arvidsjaur:
”Det vidsträckta skogslandskapet i området erbjuder varierat fiske och härliga vildmarksupplevelser. Här finns både strömmande vatten med harr, öring och tidvis lax samt skogstjärnar med gädda, abborre och dessutom röding. I några finns även inplanterad regnbåge. Du har också möjlighet att fiska från egen båt i områdets naturvatten.”

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.