Racerförare testade vinterdäck i Älvsbyn

06 NOV 2012
Skrivet av :

Rebecca Jackson, professionell racerförare, motorjournalist och bilexpert, har testat vinterdäck i Älvsbyn. Hon sladdade runt på isarna för att ge råd om vad som gäller för den som kör på vinterväglag, inte minst till bilisterna i Storbritanninen.

Bythjul.com har släppt en serie däcktester och konsumentrådgivande videofilmer för att hjälpa bilister att bättre förstå de egenskaper och skillnader som finns mellan olika typer av vinterdäck.

Bythjul valde att testa olika typer av vinterdäck och förklara skillnaderna, främst för att utbilda konsumenter i Storbritannien men även i övriga verksamma marknader. Testerna ämnar sig mot de konsumenter som kan behöva vägledning och expertråd som underlag inför valet av vinterdäck.

Rebecca Jackson testade vinterdäck i Älvsbyn.

Videofilmerna presenteras av brittiskan Rebecca Jackson, en professionell racerförare och bilexpert som mest är förknippad som motorrecensent för carbuyer.co.uk. Rebecca och Bythjul teamet testade däcken på en testanläggning hos av en de större däcktillverkarna i Älvsbyn, norra Sverige i mars 2012.

Serien av videofilmer inkluderar jämförelser mellan olika typer av vinterdäck, från budget- till premiumsegmentet. I testerna jämförs nordiska friktionsdäck, europeiska friktionsdäck, dubbdäck och även sommardäck för att tydligt visa skillnaden mellan dem. Testerna har genomförts på både en frusen sjö samt en snötäckt landsväg och de inkluderar kurvtagning, vägegenskaper och bromsning. Däcktesterna utfördes med två identiska Volkswagen Golf.

Alla videofilmer finns tillgängliga på Bythjuls YouTube-kanal och även här nedan:

Bythjul Däcktest – Skillnaden mellan vinterdäck och sommardäck
Bythjul Däcktest – Premiumdäck mot budgetdäck
Bythjul Däcktest – Nordiskt mot europeiskt friktionsdäck
Bythjul Däcktest – Dubbdäck mot europeiskt friktionsdäck
Bythjul Däcktest – Vad är ett vinterdäck?
Bythjul Däcktest – Vinterdäck mot sommardäck

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.