Polarbröd först med eldriven distributionsbil

28 NOV 2012
Skrivet av :

Den första helt eldrivna distributionsbilen är i Sverige för att testas av Polarbröd och deras distributör Polfärskt. Bilen är en del av det internationella projektet CityMove där bland annat Volvo Group, DB Schenker och Centro Ricerche FIAT är med.

Den eldrivna distributionsbilen, som går på 100% el, är framtagen av Volvo Group och är en del av det internationella projektet CityMove som arbetar för att ta fram ny teknologi och nya miljövänliga lösningar inom transport. I Sverige utgörs testet i Uppsala av DB Schenker tillsammans med Polfärskt och UGSAB.

”Idag väljer vi järnvägstransporter i så stor utsträckning som möjligt för vår fjärrdistribution. Det är viktigt för oss att följa utvecklingen och vi ser alternativa fossilfria drivmedel som ett framtida komplement”, säger Jens Hardegård produktionschef på Polarbröd.

– Polarbröd har funnits i fem generationer och vi vill finnas i fem generationer till och strävar efter en fossilfri verksamhet. Transporter är en av våra tre utmaningar och vi deltar i testet för att utvärdera en av flera möjliga vägar för vår närdistribution. El är ett alternativ, rapsolja, biogas och biodiesel är exempel på andra. Idag väljer vi järnvägstransporter i så stor utsträckning som möjligt för vår fjärrdistribution. Det är viktigt för oss att följa utvecklingen och vi ser alternativa fossilfria drivmedel som ett framtida komplement, säger Jens Hardegård produktionschef på Polarbröd.

Bilen är fortfarande en prototyp och är här för att bli testad i sin verkliga miljö. Efter Sverigebesöket kommer bilen att åka vidare i Europa för fortsatta tester.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.