Överraska med en farfarskaka på farsdag

06 NOV 2012
Skrivet av :

Varför inte överraska din pappa på Farsdag med frukost på sängen i form av Polarbröds nya farfarskaka..? Den fiberrika tekakan bygger på ett klassiskt recept från Gösta Dannbergs konditori i Bredbyn som startades redan 1946.

Polarbröd presenterar en ny tekaka som passar alldeles förträffligt till farsdag.

Nu lanserar Polarbröd Farfarskaka i sitt sortiment. En fiberrik tekaka med fantastiskt god smak som kommer från blandningen av vete, rågkli och havrefiber. Allt började med ett recept från Gösta Dannbergs mycket omtycka konditori i Bredbyn. Med inspiration från detta recept har det sedan förnyats och förädlats på våra bagerier med ett delikat resultat.

Gösta Dannberg startade sitt bageri och konditori redan 1946. Göstas son drev bageriet vidare och jobbade därefter på Polarbageriet i Bredbyn. På så vis har receptet levt vidare inom Polarbröd och vår bagartradition.

– Vi ser att njutningstrenden håller sig stark och att konsumenterna vill unna sig genom att äta gott bröd. Den goda smaken på vår Farfarskaka är ett delikat resultat av vår historia, säger Stina Levisson, produktchef på Polarbröd.

Rekommenderat cirkapris är 19,50 kronor och den kommer i en förpackning om sex brödkakor. Som allt bröd från Polarbröd är Farfarskaka mjölkfri, bakad utan konserveringsmedel och innehåller endast vegetabiliska fetter.

Ingredienser
Vetemjöl, vatten, rågkli, sirap, vegetabilisk olja (rapsolja), havrefiber, torrjäst, salt, fermenterat vetemjöl, socker, emulgeringsmedel (mono- och diglyceriders mono- och diacetylvinsyraestrar, solroslecitin), enzym, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra).

 

Polarbröds nya farfarskaka.

Näringsvärde per 100 g

Energi kJ (kcal) 1060 (250)
Protein 7,6 g
Kolhydrat 42 g
varav sockerarter 5,9 g
Fett 4,6 g
varav mättat 0,6 g
Kostfiber 6,1 g
Natrium 0,33 g
(motsvarande 0,85 g koksalt)

FOTO: POLARBRÖD

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.