Missionsresa för Dansdraget

11 NOV 2012
Skrivet av :
Benjamin Österlind föreläser

Benjamin Österlind föreläser

Under föregående helg var fyra medlemmar från Dansdraget i Älvsbyn med på en konferens om Barn- och ungdomsverksamhet i Borås, med deltagare från hela landet. Detta efter en inbjudan till Dansdraget om att komma och berätta om dess verksamhet och framgångar med sina ungdomssatsningar, som värderas bland det bättre i hela landet inom danssport.

Maria Engström berättar att 4 personer från ÄDD  var på en barn och ungdomskonferens  på Grand Hotell i Borås. Konferensen arrangerades av  Borås Dansförening tillsammans med SISU (Idrottsutbildarna).
Dansdraget har uppmärksammats eftersom vi har en av landets största barn och ungdomsverksamhet inom BRR trots att vi är en liten förening och att vi verkar på en mindre ort.
Antalet unga dansare inom Danssporten har minskat rejält dom sista åren och antalet äldre har ökat. Frågeställningen och den röda tråden för konferensen funderingen: Vad kan vi i dansföreningarna göra tillsammans för att vända den negativa trenden?

I övre högra hörnet ser vi två Monor från Dansdraget (Vikman-Dahlberg)

De här punkterna jobbade de kring.
•Administration som underlättar så att vi får mer tid för kärnverksamheten.
•Hur skapar vi intresse för dans.
•Framgångsrikt arbetet ute i skolorna och vilka vägar man kan gå om skolan inte kan och vill ta emot dansföreningarna.
•Hur behåller vi B&U:s intresse längre.
•Hur har vi gjort. (Här fick vi i Dansdraget utrymme att berätta om vår B&U-verksamhet och om Stuffa).
•Visioner
•Insändare från ej deltagande föreningar.
•Utvecklingsmodellen

Föreläsare under helgen var kända dansprofiler från både förbunds och föreningsnivå t.ex. Benjamin Österlind, Linnea Larsson, Sara Hammar och Tomas Söderström.

Foto: Maria Engström

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.