Landshövdingen besökte Kommunen

30 NOV 2012
Skrivet av :

Norrbottens nye landshövding Sven-Erik Österberg besökte under fredagen Älvsbyns Kommun vid sitt första kommunbesök i länet sedan han tillträdde.

– Jag har fått en positiv och trevlig bild av Älvsbyn – bättre än jag väntat mig. Även om det finns en del problem, så ses allt med positiva förtecken och man jobbar för detta, sade landshövding Sven-Erik Österberg när han avslutade besöket vid Knut Lundmarkskolan.

Landshövdingen och kommunalråden lyssnar på Linus Sköld, rektor på Knut Lundmarkskolan

 

Under förmiddagen fick landshövdingen information om kommunen av kommunalråd Bill Nilsson, tillträdande kommunalråd Helena Öhlund, kommunchef  Magnus Nordström samt näringslivschef Pär Jonsson, om de viktigaste utmaningarna som finns på agendan. Inte minst en eventuell start av en gruva i Laver.

Sedan blev det en besöksrunda på företagen i Älvsbyn, lunch på Polar Hotel och avslutningsvis ett besök på Knut Lundmarkskolan där rektorn Linus Sköld berättade för landshövdingen om alla skolans nymodigheter.

– Om jag hade barn i rätt ålder så hade jag nog inte sagt nej till att låta dem gå här, sa landshövding Sven-Erik Österberg.

– Det kanske har dröjt en tid innan dessa kommunbesök blir av, men jag har låtit mig ta tid att lära känna den egna myndigheten och organisationen inom länsstyrelsen, men nu skall jag lära mig kommunerna också, säger landshövdingen. Det är en positiv bild som målas upp och jag ser själv att det jobbas för framtiden genom ett positivt tänkande i Älvsbyn.

Själv betonar landshövdingen vikten av att stötta de frågor som det behövs hjälp med.

– Men det måste dock ske på rätt sätt och även ses ur andra aspekter som blir bra för kommunen, länet och Sverige, avslutar landshövding Sven-Erik Österberg.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.