Happy day när Älvsbyns färskaste butik öppnade

25 NOV 2012
Skrivet av :

Lagom i tid till skyltsöndag slår Interiör och designs nya butik – Happy – upp dörrarna och blir Älvsbyns färskaste affär med ett utbud av barnkläder och inredning från kända leverantörer.

-Nu har vi ett komplett klädutbud: herr, dam och barnavdelning – och därmed tre ben att stå på, säger Anna Öberg Andersson.

Den nya butiken ligger i Öbergs egna lokaler, mellan färgavdelningen och den nyöppnade herrekiperingen.

-Det är av rent praktiska skäl,  vi får ett bra arbetsflöde, säger Anna Öberg Andersson och förklarar att de nu kan kombinera personalen mellan olika säsonger. – När klädavdelningarna har högsäsong är det lågsäsong i färgbranschen.

Lena Larsson kommer tillsammans med Anna Nilsson att arbeta i butiken och vid behov kan även personalen från herrekiperingen hjälpa till.

Tillsammans med en av sina anställda åkte Anna på inköpsresa under oktober månad, och knöt fina kontakter med flera välkända leverantörer, Noa Noa, Pippi, Jabadabado, Name it och Lundmyr, för att nämna några.

– Vi kommer att hålla lite bredd på sortimentet, men eftersom vi är mitt i säsongen har vi valt att inte ta hem från alla leverantörer ännu, förklarar Anna, men avslöjar att fler plagg är på väg in. – Krabats varor kommer snart till butiken, och vi har redan knutit kontakter med bland annat Reima.

Anna och hennes personal vill ge kunderna flera kombinationsmöjligheter, och har valt att beställa hem kläder som kan färgmatchas med flera olika plagg. Leverantören Noa Noa har till exempel syskontänk vilket ger flera kombinationsmöjligheter och Anna har även tagit hem kläder i olika prisnivåer.

-Jag vill att man ska hitta det mesta hos oss, allt från kläder till pyssel. Det är inte bara småbarnsföräldrar som ska vilja handla här, det ska vara lika roligt för barn och  för mor- och farföräldrar att komma hit, säger Anna.

Än kvarstår lite arbete, men av allt av att döma tycks butiken falla besökarna i smaken. Till Lucia hoppas man hinna lansera barnavdelningen på webshoppen med.

– Det är ju lite upp till bevis nu, men än så länge har vi har bara fått positiv feedback, säger Anna.

 

 

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.