Går din älvsbyvilla att äta?

20 NOV 2012
Skrivet av :

En villa som går att äta? – man kan tro att Älvsbyhus och Polarbröd slagit sina säckar ihop, men ”Min älvsbyvilla” är en tävling som Folkhögskolan anordnar för dig som är kreativ och tycker om att baka.

Under perioden 25 november till 13 december pågår tävlingen, som främst riktar sig till barn och ungdomar. I samarbete med Älvåkraskolans After school, får därför ungdomar hjälp och möjlighet att ta fram sina bidrag. Det är Elin Emanuelsson, anställd på Folkhögskolan som vid fyra tillfällen finns där för eleverna.

Monica Johansson ligger bakom idén med pepparkakhustävlingen.
– Flera städer har liknande tävlingar, och jag tyckte det var en rolig idé att genomföra i Älvsbyn.

– Men självklart får alla vara med att tävla, gammal som ung, hälsar Monica Johansson, som ligger bakom idéen.

Fram till på fredag den 22:a november kan du lämna ditt bidrag till Folkhögskolan, och under skyltsöndag kommer alla pepparkakshus att presenteras. Röstning pågår sedan fram till och med den 13 december.

-Rösttalonger finns hos oss på Folkhögskolan, låter Monica hälsa.

Vinnare koras den 14:e och tre finalister vinner var sitt presentkort hos Älvsby köpmannaförening. Som en extra sporre lottas det även ut fem chokladaskar bland dem som röstat på det vinnande bidraget.

 

Länk till tävlingen hittar du här.

http://www.afhs.nu/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=174

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.