Frostdansen i Lycksele

26 NOV 2012
Skrivet av :

I lördags åkte Dansdraget till Lycksele för att tävla på Frostdansen. Det blev 18 pokaler med hem. Bäst lyckades Lisa Lundström som tog guld tillsammans med sina danspartner Pontus Stenberg i Bugg och Elias Johansson i Lindy Hop

På förmiddagen var det dags för alla N-dansare att tävla och Dansdraget ställde upp med 16 tävlande. Bäst där lyckades Pontus Stenberg och Lisa Lundström som på sin andra tävling i högsta ungdomsklass, Bugg Ungdom B,  fick stå överst på prispallen som segrare. Grymt bra jobbat.
 
Fler N-dansare från Dansdraget fick dansa final. I Bugg Junior A blev Adam Lundström och Moa Johansson 3:a. I seniorklasserna blev det det också 3:e placeringar. I Bugg 35+B genom Göran Långström och Astrid Edin  och i Bugg 35+A genom Kjell Landström och Maria Engström och Roger Bergman och Mona Dahlberg blev 6:a i samma klass.

Efter avslutad nationell tävlingen arrangerade Lycksele Bugg och Swing även en regional tävling. Där hade Dansdraget 24 anmälda dansare.

I Bugg Barn R blev det två par från ÄDD som fick upp på pallen. Segrade gjorde Kevin Wållberg – Wilma Blomberg och Christian Persson – Adéle Hällgren blev 3:a. Ytterligare  två par gick till final via extrachansen och det tillfälliga paret Viktor Nilsson – Ebba Nilsson blev 5:a och Jon Karlsson och Ida Groth blev 6:a.

I Bugg Ungdom R gick alla 4 par från Älvsbyn till final. Bäst lyckades Albin Eriksson och Emma Backman som som knep 3:e platsen. 4:a blev Axel Lindh – Moa Rosengren, 6:a blev Hampus Andersson – Hilma Eriksson och 7:a blev Willy Wiklund – Alvina Lundberg

I dansdisciplinen Lindy Hop Ungdom R segrade  Elias Johansson – Lisa Lundström och i Lindy Hop Junior R blev Pontus Stenberg och Ida Lundberg 2:a.

Övriga placeringar:  
7.   Sander Öhman – Sabina Johansson BBR
7.   Filip Backman – Ella Sjölund BBR
7.   William Wikström – Emmy Engström BJR
8.   Robin Ökvist – Lisa Nilsson  BJR
8.   Elias Johansson – Ida Lundberg  BJR
10. Martin Nilsson – Julia Gudmundsson BVB

Text och Foto: Maria Engström

Alla resultat N-tävlingen Frostdansen  Lycksele

BJB
7. William Wikström – Emmy Engström,
8. Elias Johansson – Ida Lundberg
8. Robin Ökvist – Lisa Nilsson

B35+B
3. Göran Långström – Astrid Edin
 
BJA
3. Adam Lundström – Moa Johansson

BVB
10. Martin Nilsson – Julia Gudmundsson

B35+A
3. Kjell Landström – Maria Engström     1*
6.. Roger Bergman – Mona Dahlberg   
 
Resultat R-tävlingen  LuleKraft Snurren

BBR
1. Kevin Wållberg – Wilma Blomberg
3. Christian Persson – Adéle Hällgren.
5. Viktor Nilsson . Ebba Nilsson
6. Jon Karlsson – Ida Groth
7. Sander Öhman – Sabina Johansson
7. Filip Backman – Ellla Sjögren

BUR
1. Albin Eriksson – Emma Backman
4. Axel Lindh – Moa Rosengren
6. Hampus Andersson – Hilma Eriksson
7. Willy Wiklund – Alvina Lundberg
 

LHUR
1. Elias Johansson – Lisa Lundström

LHJR
2. Pontus Stenberg – Ida Lundberg

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.