Fokus på livets goda

21 NOV 2012
Skrivet av :

Under tisdagen arrangerades tjejkväll med ekonomisnack, make up-tips, kläd- och smyckesförsäljning i Handelsbankens nyrenoverade lokaler. Kvällen inleddes med mingel och plockmat, och fortsatte sedan med intressant program.

Erik Ryhed från Handelsbanken, avdelningen för marknad och sparande, gav en lätt genomgång av världsekonomin och hur den påverkar våra pengar. Han gav prognoser för de olika världsekonomierna. Av genomgången framgick att det är osäkert att satsa allt på ett kort, och att det därför är bra att blanda sitt sparande i exempelvis räntor, aktier och råvaror. Vilken del som ska vara större eller mindre beror på vilka risker du är beredd att ta i ditt sparande.

– Åldern spelar egentligen ingen roll, det är placeringshorisonten du ska titta på. Ju längre tid du ska spara dina pengar, desto större risker kan – och bör – du ta, rekommenderade Erik.

Efter ekonomi var det dags för Anette Burström, Calm and Beauty, att visa tips på make up. Hon inledde med en vardagssminkning som därefter piffades upp för att passa kvällsaktiviteter.

– Det är bra att lägga en matt ögonskugga som grund, den är lätt att sminka över med en glittrigare sort lite senare, föreslog Anette, och fortsatte;

– Glöm för allt i världen inte att prova fram vilken färg du ska ha på ögonskuggan ett par dagar innan du ska på fest, det är aldrig kul att göra sådant i sista sekund!

Ida Dahlqvist och Jenny Johansson, Salong Divine, sålde hårprodukter, smycken och kläder. Bildkonstnären Maj-Lis Johansson medverkade också med sina handgjorda smycken och dekorationer av glas.

Mot slutet av kvällen fick deltagarna lämna in intresseanmälan för sparande, och bland de som även påbörjar ett pensionssparande, kommer ett presentkort om fem hundra kronor att lottas ut, som sedan kan nyttjas hos valfritt – kvällen till ära – medverkande företag.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.