Favoritklossen kan bli bristvara

02 NOV 2012
Skrivet av :

Den danska leksakskoncernen Lego har problem eftersom efterfrågan överstiger produktionen av sina produkter. En försäljningsökning med minst 20 procent sedan förra året och en fördubbling jämfört med 2009 kan skapa leveransproblem. Många barn kanske kommer att bli besvikna till jul då önskeklappen kanske uteblir i år.LEGO introducerade de första plastklossarna 1949 under namnet Automatic Binding Bricks. Dessa tidiga klossar var tillverkade i cellulosaacetat och såldes i askar med klossar i olika storlekar som kunden fick bygga samman efter eget huvud. I dag är Lego en av världen största leksaksfabrikanter med ett utbud som inte har något slut utan är i ständig utveckling. Omsättningen i år väntas bli långt över 20 miljarder danska kronor, En ökning på minst 20 procent sedan förra året och en fördubbling jämfört med 2009.Älvsbyn Just Nu har besökt de som säljer LEGO i Älvsbyn och även här ser man en god försäljning. Gårding:s abonnerar på ett visst sortiment av LEGO och att det fram mot jul brukar det bli tomt i hyllorna, hur det blir i år vet man inget om, men är det så att man inte hinner med i produktionen kommer det säker att bli brist även här.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.