Expressionistisk mystik

17 NOV 2012
Skrivet av :

Föredetta bildläraren Staffan Pihl från Börjelslandet norr om Luleå bjöd in till vernissage på Galleri K på Folkhögskolan på lördagen. Med sina 14 akrylmålningar visar han upp verk med natur och årstider kring sina hemtrakter med en viss dragning mot lite expressionism med mystik, verken innehåller även mycket symboliker som genom sin teknik att måla i flera lager kommer att ge en kraftig känsla av 3D.Staffan Pihl har under sin yrkesverksamma tid jobbat i stora delar av landet som bildlärare, så även i Älvsbyn en tid på Älvåkraskolan. Inte bara konst utan även foto och konsthistoria är delar av Staffans verksamhetsområden.
Då han är väldigt intresserad av norrländska miljöer, arkitektur och kulturhistoria så avspeglar detta sig i de utställda verken med mycket av natur och årstider kring sina nuvarande hemtrakter kring Börjelslandet. I vissa verk finns en oerhört stor detaljrikedom i färg och form. – En stor utmaning är att exempelvis måla av stenar i, vid och under vatten, säger Staffan när han pressenterar sina verk för besökarna vid vernissagen.

För dig som vill njuta av något skönt i bildvärlden kan besöka du Galleri K på Folkhögskolan fram till den 25 november. Öppettider måndag-fredag 08.00-15.00, onsdag-torsdag 18.00-20.00, lördag-söndag 12.00-15.00.

Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.