Elever på konsert

13 NOV 2012
Skrivet av :

Tisdag 13 november fick grundskoleklasser i Älvsbyns kommun förmånen att åka iväg på  föreställningen Emil, Pippi, Karlsson & Co som ägde rum på Forum i Älvsbyn.

Det var inte vilken föreställning som helst utan en konsert bestående av Georg Riedels välkända musik som han komponerat till Astrid Lindgrens texter. Georg Riedel spelade själv bas i storbandet och hans dotter Sarah Riedel sjöng låtarna. Vi fick lyssna på och sjunga med i ”Du kära lilla Snickerbo”, ”Idas sommarvisa” och ”Världens bästa Karlsson” för att nämna några.

Musikern Georg Riedel är bland annat känd för att ha komponerat musik till filmer efter Astrid Lindgrens böcker.

 

Föreställningen började med att skådespelaren Jens Lindvall spelade olika luftinstrument till barnens stora förtjusning. Sedan fortsatte han att guida oss genom melodierna och de olika instrumenten på ett humoristiskt sätt. Jens tog sig bland annat en pratstund med Emanuel Isaksson och Samuel Kekkonen som går på Vistträskskolan. Sedan fick en annan Vistträskbo, Melissa Heger som går i 3an, komma upp på scenen. Melissa fick prata med orkesterledaren Örjan Fahlström och hon fick prova på att leda orkestern som en riktig dirigent.

Efter konserten stormade alla barn ut från den fullsatta biografen, förutom barnen från Vistträsk, som samlades runt Jens för en liten pratstund. Vi fick även chansen att tacka Georg Riedel för en uppskattad föreställning.

Text/Foto: Maria Sundström klasslärare Vistträsk skola

 

 

 

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.