Det töar – även på ishallen

21 NOV 2012
Skrivet av :

Cirka 100 liter kalciumklorid har läkt ut från det stora aggregatet.

Som om det inte vore nog att regnet öser ner i mitten av november och att ismaskinen krånglar på ishallen,  så har nu även deras kylanläggning gått sönder.

Det var igår kväll när Kenneth Aidanpää gick in i huset där kylaggregatet finns som skadan upptäcktes. Golvet var täckt av kalciumklorid som läkt ut från det stora aggregatet, cirka 100 liter. Nu är anläggningen stängd i avvaktan på reparatörer från kylanläggningens leverantör.

– Förhoppningsvis kommer det att ordna sig under morgondagen (läs torsdag) men har vi otur kan detta dra ut på tiden, säger en något förtvivlad Kenneth Aidenpää.

I och med att tövädret verkar hålla i sig så står personalen inför ett skräckscenario: att isen i hallen lossnar från plattan, vilket innebär att man får börja om från början.

För närvarande så är all aktivitet på ishallen stoppad och de båda vaktmästarna, Kenneth Aidenpää och Jens Lang håller tummarna att reparatörer finns på plats under torsdagen.

Vi på Älvsbyn Just Nus redaktion hjälper till att hålla tummarna och hoppas att våra ungdomar snart kan vara på is igen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.