Det går som på räls

22 NOV 2012
Skrivet av :

Under 2011 ville Kaj Lundberg få ungdomarna i Älvsbyn att spela bowling, 670 elever provade på sporten då. Bowlingklubben hade enbart fyra stycken aktiva ungdomar, något som Kaj tyckte var trist. Så han rörde om i grytan och startade ett projekt i samarbete med skolorna i Älvsbyns kommun där klasserna erbjuds att komma och bowla gratis. Även många flickor valde att prova på att spela bowling.Nu är Kaj Lundberg på gång igen med samma typ projekt det andra året och det bara växer. När vi besöker bowlinghallen på torsdagskvällen är det fullt upp. Ungdomsträningen pågår Måndagar och Torsdagar med ca 60 deltagare i veckan. 197 skolelever har redan provat på att spela bowling under hösten och under hela november är det fullbokat på varje pass.

För de ungdomar som blir sugna på att fortsätta erbjuds de att spela mer för att förhoppningsvis sedan välja att bli medlem i klubben. – Om det räddar bowlingsporten i Älvsbyn har vi kommit långt för det finns stort intresse bland de unga som deltar, säger Kaj Lundberg då han vandrar runt och instruerar sina elever. Även föräldrar som är på plats och följer träningen inponeras av Kaj:s projekt, som breddat utbudet av sport betydligt kvällstid för ungdommar i Älvsbyn.Under den tid som Kaj Lundberg:s projekt pågått har ungdommarna varit med om en hel del:
– Finalen i Ungdomserien avslutades under våren 2012, deltagande lag från Luleå-Skellefteå-Älvsbyn och Piteå, där Älvsbyn gick obesegrade genom finalspelet och gick till final och vann.
– Åtta deltagare i första omgången av Norrtouen under hösten som spelades i Älvsbyn och Malmberget.
– Älvsbyn deltar med ett ungdomslag i division 4.

Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.