Älvsbykille till Landslagsläger

19 NOV 2012
Skrivet av :

Den 29 november till 2 december genomför Svenska Ishockeyförbundet Elitkamp för U16-spelare. Målvakten Tobias Carlzon från Älvsbyn är en av tre som kallats från Norrbotten.

Campverksamheten i Svenska Ishockeyförbundet är framtagen för att identifiera och utveckla de mest talangfulla ungdomsspelarna. Det är inte bara träning på is som står på schemat, utan även teoretiska ämnen som fysisk träning, individuell teknik och taktik, näringslära, fairplay, respekt och landslagets spelidé avhandlas under tiden som träningen pågår.

Under campen spelas tre internmatcher, och målet med campen är att spelarna ska bli medvetna om vad som krävs av dem som elitspelare. Att Svenska Ishockeyförbundet (utvecklings- och landslagsavdelningen) arrangerar borgar för att utbildningen bedrivs i en kvalificerad miljö med bra instruktörer.

Förutom Tobias Carlzon från Älvsbyn (LHF) är även två forwards kallade från Norrbotten; Jesper Ylivainio från Övertorneå (LHF) och Einar Emanuelsson från Kiruna (SAIK). Totalt deltar 34 spelare på Svenska Ishockeyförbundets elitcamp i Norrtälje.

Trupp U16 elitcamp i Norrtälje 29 november-2 december 2012
Dagsprogram U16 elitcamp 29 november-2 december 2012

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.