Älvsbyhus – fortsatt störst i Sverige

08 NOV 2012
Skrivet av :

Bröderna Stefan och Kent Johansson kan glädjas och känna stolthet över att leda det företag som säljer flest villor i Sverige. Älvsbyhus är fortsatt största småhustillverkaren i landet. Det visar statistik från Byggfakta. Mer än var tionde nyproducerad villa som säljs i Sverige är ett Älvsbyhus.

 

Stefan Johansson, vice VD och byggchef, tillsammans med brodern Kent som är verkställande direktör för Älvsbyhus. FOTO: PER PETTERSSON

Byggfaktas statistik över antalet sökta bygglov t.o.m oktober visar att Älvsbyhus är den ledande tillverkaren av småhus, med en marknadsandel på 10.5 procent ackumulerat från och med 1:a januari. Älvsbyhus har varit Sveriges största hustillverkare under hela 2000-talet och befäster platsen fortsatt. Bolaget ökar dessutom sina marknadsandelar, vilket man gjort under hela det senaste året.

– Vårt mål är inte att vara störst, men det är en positiv konsekvens av att vi levererar så många hus som vi gör, säger Kent Johansson, VD Älvsbyhus. Vårt mål är att leverera hus av hög kvalité till marknadens lägsta pris, vilket vi gör och fortsättningsvis också kommer att göra. Våra hus byggs utifrån norrländska förutsättningar och klimat, de håller mycket hög kvalté med extremt låg energiförbrukning.

Småhusbranschen genomgår ett stålbad där många aktörer har rekonstruerats och även i vissa fall tvingats i konkurs. Älvsbyhus står sig stark genom konjunkturen tack vare ett antal framgångsfaktorer; en stabil och trygg ekonomi, ett utvecklat och förfinat koncept sedan bolagets start 1944, erhållen kunskap av husbyggande under flera decennier med kompetenta medarbetare och framför allt prisvärda hus som passar många familjer.

– Vi ser bolagets utveckling på lång sikt och ser framtiden med tillförsikt. Vi kommer att verka och bygga hus i många år framöver. Jag är enormt stolt över att ha förtroendet som ordförande för detta fantastiska företag, säger Rune Andersson, ordförande Älvsbyhus.

Älvsbyhus är en internationell koncern med verksamhet i Sverige, Finland och Norge. Bolaget bildades 1944 som Norrfjärdens Träförädling. Verksamheten utvecklades och 1960 sattes det första Älvsbyhuset upp. Nu har över 36 000 hus levererats till kunder i Sverige, Finland och Norge. Bolaget har fyra fabriker, tre i Sverige och en i Finland. Bolaget leds av tredje generationen av familjen Johansson, sonsönerna Kent och Stefan Johansson är VD respektive vice VD/byggchef.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.