Vilken jaktlycka

07 OKT 2012
Skrivet av :

Strax före lunchtid i dag meddelade Mats Lundberg, Åkermark sina bekanta att de fällt en björn på jaktmarken ovanför Gransel. Lite förvånad blev han allt, när nyheten om den fällda björnhonan redan nått fram. Men det visade sig vara grannlagets nyhet. De hade nämligen fällt en hona bara minuterna innan.  

Mats Lundberg, för dagen tillfällig jaktledare i  Junkabergets jaktlag var björnhonan på spåret, men hann inte fram i tid. I stället blev det Rickard Edin, Piteå som från tio meters håll avlossade skottet som fällde björnen, en hona på ca 150 kilo.

Rickard och brodern Andreas Edin var tillsammans med Tony Kristoffersson inkallade med  björnhundar eftersom man observerat färska spår på morgonen.

På grannmarken vid Nästräsk fick Göran Karlsson, Nybyn också fälla en hona, Görans fjärde i ordningen. Det var en gammal hona på ca 150 kilo och hunden hade skällt efter den hela förmiddagen. Det fällande skottet avlossades på fem meters håll.

-Lite spänning ska det ju vara, meddelar Göran.

Förra veckan fick samma hund upp spår på björn, en liten hona som fälldes av Görans son, Arvid Karlsson.

Att det är mycket björn i trakten råder det ingen tvekan om. Totalt har i skrivande stund 72 björnar rapporterats fällda i Norrbottens län, det innebär att 18 återstår på kvoten. Fälld björn ska anmälas till Länsstyrelsen utan dröjsmål, senast klockan 21:00 samma dag.

 

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.