Ulrik vann historisk seger

23 OKT 2012
Skrivet av :

Ulrik Nordberg, student på Älvsby Folkhögskola och tävlande för Älvåkraskolans IF, tog kommunens och länets första guld i skol-SM i orientering någonsin när han på lördagen vann långdistansen i Gyllenbergets naturreservat väster om Borlänge. Dagen efter sprang Ulrik hem silvret i sprint.


Så här skrev Sture Norén, tränare och lärare, hem till personalen på gymnasiet och folkhögskolan.

Ulrik Nordberg, student vid Älvsby Folkhögskola.

Lördag:
”Klackarna i taket!!!
Vid dagens långdistans vid Skol-SM i orientering tog Älvåkraskolans IF och Norrbotten sitt första Skol-SM GULD någonsin. Det var Ulrik Nordberg 4:e årselev på skolan som stod för bedriften. Det var riktigt tuffa förhållanden uppe i Gyllbergens Naturreservat väster om Borlänge. Det omtalade ”Blodregnet” från med röd sand från Afrika såg till att göra de redan dyngsura markerna än mer tungsprugna. Innan start intalade vi oss att det är vi som är hårdast i sådana svåra förhållanden.
Andra riktigt bra resultat att lyfta fram var ettorna, Isabel Salén 8:a, Karin Håll, 9:a i D 16 och Oscar Westin 10:a i killarnas 16-klass. Tävlingarna fortsätter i morgon med sprintdistanser. Då hoppas vi på fler framgångar. Fram till dess väntar prisutdelningen för dagens tävling samt discot. En tillställning som de våra har för avsikt att ”vinna” också. Pyntningen är i full gång.”

…och söndag:
”I dag stod sprint på programmet vid Skol-SM. Även denna dag fick vi se Ulrik Nordberg på pallen. Ulrik startade tidigt och ledde länge tävlingen till sent startande Assar Hellström från Fredrika Bremer Gymnasiet i Haninge snuvade Ulrik på den ädlaste medaljen med två ynka sekunder. Silvret var aldrig hotat och visste inte Orienteringssverige att det finns ett Orienteringsgymnasium i Älvsbyn, Norrbotten, så vet de nu.
I lagtävlingen mellan landets 14 skolor som har orientering på programmet slutade vi på en hedrande 6:e plats.
Nu väntar en lika tuff pers som tävlingarna. 8 timmar på Gävle station innan nattåget går norrut. Vi kommer hem till tyska verb algebra strax före tio på måndagsmorgonen.”


Eder utsände i Maserriket. Sture Norén.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.