Slutsålt i Granträsk Byagård

01 OKT 2012
Skrivet av :

Under lördagen samlades 100-talet personer i Granträsk Byagård till den årliga Paltdagen.  – Vilken succé det blev, säger Ann-Sofi Viklund från Byaföreningen, och vad kul att så många kom och fick smaka på äkta Granträsk-palt.   Det blev kring 100 personer som kom under dagen för att äta äkta Granträsk-palt, samtala med varandra och umgås. Några kom strax före det serveringen började medan andra kom just före stängning.

Många stannade länge och lät palt, kaffe, kaka och samtal bli en glädjens eftermiddag i Byagården medan andra hade lite mindre tid för Byagårds-besöket och såg det mera som en enkel och god måltid.

Tidigare bybor sågs och pratade om gamla tider och hur det var då och nu och det blev även samtal mellan olika generationer med anknytning till byn. Det kom även matgäster från de närliggande byarna.

Under hela Paltdagen kunde man även titta på projektorbilder på vit duk från tidigare arrangemang som Byaföreningen gjort. Många skratt och ihågkommande diskussioner blev det kring alla dessa bilder samt en del frågor om ”vem är det där”?

Flera besökare hade barn med sig, så den fortsatta återväxten av besökare och medlemmar verkar vara räddad. Vi hade även glädjen av att några ungdomar kom och var hungriga på palten men som oftast tillhörde de flesta besökare den äldre generationen. När klockan blev 17.00 var det även slut på palten och de från Byaföreningen som ordnat festen diskade bort det sista, plockade ihop och låste Byan med en stor belåtenhet över den goda anslutningen av glada matgäster.  Ett stort tack till alla er som kom och ni som ställde iordning alltsammans.

Text och Foto: Göran Lundström/Granträsk

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.