Pigg 95-åring med ansiktslyft

25 OKT 2012
Skrivet av :
Handelsbanken har varit verksam i Älvsbyn sedan 1917. Det är en pigg åldring som satsar vidare. Nu välkomnas exempelvis nya och gamla kunder till fräscha ombyggda lokaler. Handelsbankens modernaste i Sverige!
 – Ombyggnationen innebär ett riktigt lyft och ett nytt arbetssätt för oss, säger Eva Berggren, kontorschef.
Kontoret i Älvsbyn är just nu Handelsbankens modernaste i Sverige. De nya mötesrummen skapar en avskärmad, lugnare och mer pedagogisk miljö för kunderna.
– Allt vi presenterar visas på en stor platt-TV där kunderna kan följa med utan störande telefoner i bakgrunden, berättar Eva Berggren.
Rummen är av varierande storlek och det största kan serva större grupper.
– Sedan några år har vi satsat på skog- och lantbruk. Där är det i många fall aktuellt med generationsskifte, precis som för många småföretagare. Då är det bra att kunna samla alla berörda så att de lätt kan följa med i vår presentation.
En annan viktig del i Handelsbankens arbetssätt är det personliga bemötandet.
 – Vi svarar själva i telefon. Så ringer du Handelsbanken i Älvsbyn så är det vi på kontoret som tar emot samtalen. Kölapparna är också borta.
– Vi går ut och möter kunderna, berättar Eva Berggren.
Kontoret i Älvsbyn tillåts också arbeta självständigt. Exempelvis gör kontoret sin egen verksamhetsplan och har eget resultatansvar.
– Det är ju vi här i Älvsbyn som känner till den lokala marknaden och kunderna. Handelsbanken är starkt decentraliserad. Det ger oss stor frihet under ansvar och möjlighet att arbeta smidigt mot våra kunder tack vare korta beslutsvägar, tycker Tommy Fredriksson.
– Samtidigt har vi storbankens alla resurser, både regionalt och nationellt, om så skulle behövas, tillägger Eva Berggren.
Handelsbanken i Sverige bildades 1871 och kontoret i Älvsbyn öppnades 1917. Det är en bank med stabila finanser som trots ekonomiska kriser aldrig behövt hjälpt av någon bankakut.
– Vår filosofi är inte att göra snabba kortsiktiga vinster utan istället ha långvariga relationer till kunder och personal. Vårt breda utbud av produkter och tjänster ger oss också möjlighet att erbjuda bra lösningar till våra kunder, säger Eva Berggren.
FOTO: SARA BOHLIN

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.