Näringslivets Pärlor prisbelönades på årets gala

21 OKT 2012
Skrivet av :

Årets Näringslivsgala har gått av stapeln. Denna gång på Storforsens hotell. Här hittar ni 2012 års pristagare.

 

Årets Rookie med motiveringen ”Med entreprenörskap och ett stort fokus på marknadsföring har företaget vuxit kraftigt på kort tid. Ett koncept med helhetsåtagande och samordning mellan olika hantverk”.

Anders och Greger Sundman, Grund och Byggservice i Älvsbyn AB, kammade hem titeln ”Årets Rookie” på Älvsbyns näringslivsgala.
– Det ger energi och bekräftelse på allt arbete vi gjort, sade Anders Sundman, VD.

Årets Senior med motiveringen ”Han har byggt upp egna företag med en klokhet och en god balans mellan kundernas, medarbetarnas och ägarnas krav. Dessutom har han med sina kunskaper och erfarenheter varit en god mentor och rådgivare till andra företag och föreningar på orten”.

– Tredje gången gillt! Så sade Ove Berggren som blev årets senior på Näringslivsgalan. Det bevisar att man ska vara uthållig. Ta det som ett tips, alla Älvsbyns företagare!

Årets Ambassadör med motiveringen ”Företaget har gått från att vara en liten lokal leverantör till att leverera till butiker och kunder i hela Sverige. Med sina produkter och sin grafiska identitet har företaget satt Vidsel, Storforsen och Älvsbyns kommun på kartan”

– Vi skulle inte stå här i strålkastarljuset om det inte var för våra duktiga medarbetare, sade Stefan och Ann-Catrin Andersson, Delikatessfabriken, som tog hem titeln Årets ambassadör.

Årets pärla, folkets val med motiveringen ” Ett nystartat företag med en ung och driftig företagsledning och med verksamheter inom försäljning, bemanning och entreprenad. Ett företag som växer och tryggar tillväxt genom att verka i flera branscher”.

– Vi vill tacka alla som röstat på oss och därigenom visat sitt stöd. Det betyder mycket – och vi fortsätter satsa i Älvsbyn. Så tackade Robert Renberg, Torbjörn Egmalm och Lars Jonsson, NTM i Norr AB, när de tog hem titeln ”Årets pärla, folkets val”

Årets miljöföretag med motiveringen ”Med en helhetssyn och ett strategiskt fokus har företaget drivit hållbarhetsfrågor i såväl företaget som i samhällets utveckling. Företagsledningen har med sin genuina tro på hållbarhet visat på sambandet mellan det lokala och det globala”.

Vinnare av Årets miljöpris; Polarbröd AB.
– Vi vill ligga i framkant när det gäller miljön och tror på en industri som drivs helt med förnybara bränslen, sade Karin Bodin, VD.

Årets företag/företagare med motiveringen ”Likt Davids kamp mot Goliat har företaget vuxit och utvecklats i en bransch med knivskarp konkurrens. Med ödmjukhet, service och kompetens har företaget vunnit Älvsbybornas förtroende”.

När i valde vilken av våra butiker vi skulle behålla, var kriterierna enkla: ”köptrogna kunder”. Därför blev det till att fortsätta i Älvsbyn, sade Ola Granberg, Radiohuset Se & Hör i Älvsbyn AB, som tilldelades priset årets företagare.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.