Lill Lindfors gästar Älvsbyns teaterscen

29 OKT 2012
Skrivet av :

Lill Lindfors och Reuben Sallmander kommer till Älvsbyn för att framföra kärlekskomedin ”Ensamma hjärtan”. -Nu har vi Älvsbybor chans att se två professionella skådespelare uppe på en teaterscen, för första gången tillsammans, säger Maria Thysell, ordförande i Älvsbyns Riksteaterförening.

På tisdag går den av stapeln, den romantiska komedin där Lill Lindfors och Reuben Sallmander ger röst åt fyra helt olika par, med det gemensamt att de under pjäsens gång ställs inför livsavgörande ögonblick. Teman som kärlek, relationer och insikten om att det inte alltid är grönare på andra sidan återkommer under de fyra minipjäser som kommer att spelas upp.

-Det är den enda föreställningen de visar i Norrbotten, säger Maria Thysell, som givetvis hoppas på fullsatt lokal. Älvsbyns Riksteaterförening

Maria Thysell är ordförande i Älvsbyns Riksteaterförening, och är glad att kunna erbjuda kulturarrangemang i Älvsbyn.

är en ideell förening som är en del av folkrörelsen Riksteatern.

Föreningen försöker hålla minst sex föreställningar per år, tre under våren och tre på hösten. Många gånger blir det ännu fler.

-Finns bara resurserna så ordnar vi gärna fler tillställningar, säger Maria och menar att målet är att ge älvsbyborna ett brett utbud av kulturarrangemang.

Kommande föreställning arrangeras tillsammande med Älvsby Folkhögskola och Älvsbyns kommun – Fritid och kultur.

 

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.