Laver – en gruvetablering närmar sig

09 OKT 2012
Skrivet av :

”Efter en intensiv period av provborrning börjar Laver-projektet närma sig en fastställd mineralisering av koppar. En juridisk term för bevisföring av fyndigheten. Nu är vi på väg in i nästa fas, idéstudien, beslut om den fattas i mitten av oktober. Idéstudiens syfte är att ta fram förslag till olika tekniska lösningar för en eventuell gruvbrytning. Det är också ett underlag för en miljökonsekvensbeskrivning. Det är ett av tre steg innan beslut om investeringar kan tas av Bolidens styrelse. Blir den av så kommer det att bli en av Europas största koppargruvor, en investering på mer är 10 miljarder kr”.

Läs hela Pär Jonssons blogginlägg genom att klicka här…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.