Nyheter från företagar-frukosten i korthet

02 OKT 2012
Skrivet av :

Förhoppningarna om en gruvbrytning i Laver stärks. Boliden betraktar fortfarande fyndigheten utanför Älvsbyn som högprioriterad. En gruvstart senast 2020 står fortfarande på agendan.
– Vi får positiva signaler hela tiden, förklarade Bill Nilsson, s, kommunalråd, på den senaste företagarfrukosten och lovade att älvsbyföretagen står först i kön när arbetet börjar på allvar.

Läs mer om Laver i ett tidigare inlägg från den 28 september plus näringlivschefen Pär Jonssons blogg i spalten till vänster på startsidan.

Övrigt i korthet från Företagarfrukosten:

 

Kent Johansson

Älvsbyhus har en god framtidstro trots den vikande svenska husmarknaden.

– Det kommer bara att byggas mellan 4 000 och 4 500 villor i år. Tur då för vår del att det ser bättre ut på den finska och norska marknaden, meddelade Kent Johansson, VD.

Älvsbyhus lägger krut på försäljning och marknadsföring.
– Vi käkar marknadsandelar. Någon gång måste konjunkturen vända. Vår ambition är att bygga på orderstocken, alltså sälja mer än vi bygger.
Trots krisen på den svenska småhusmarknaden kommer Älvsbyhus att leverera 825 villor i år.
– Men inom kort räknar vi att nå upp till fyrsiffriga tal.

Johannes wiklund

Johannes Wiklund

Låsmekaniska i Piteå satsar i Älvsbyn.

– Våra tjänster är er trygghet, betonade Johannes Wiklund, som själv kommer att kontakta företagen i kommunen för att presentera vad Låsmekaniska har att erbjuda.

– Vi gör inte bara nycklar och säljer cylindrar. Vi tillhandahåller även mycket annat som; jalusier, passersystem, kameraövervakning och mycket annat.

Mikael Engzell

Polar Hotell kan glädjas över en ökad beläggning.
– Om jag haft tillräckligt med pengar hade jag köpt hotellet i dag, avslöjade Mikael Engzell, anläggningschef som har i uppdrag att utveckla försäljningen.
– Det kräver en hel del. Men genom ett utökat nätverk samt goda relationer med kommunen och inte minst Filmpool Nord har vi lyckats bra.

 

Sara Bohlin

Älvsbyn Just Nu, nyhetsbloggen, har ändrat utseende. Ungdomligare krafter har fått överta layouten av webbplatsen vilket lett till ljusare och mer lättnavigerade sidor.
Nyhetsbloggen startades för tre år sedan av Sterling Nilsson och Tony Berglund med ambitionen att spegla vad som händer i kommunen, både i stort och smått. I dag, mer än en miljon läsare senare, sker en nylansering. Älvsbyn Just Nu är numera en ekonomisk förening.
Sara Bohlin, Lotta Nilsson och Sterling Nilsson har formellt ansvar för företaget men Tony Berglund, Benny Karlsson och Frida Sandman jobbar på som vanligt. Dessutom lanserar Älvsbyn Just Nu ett antal intressanta bloggare; Pär Jonsson, Gabriella Grahn, Anders Lindh och Anna Olofsson, som kommer att berika webplatsen med nyheter, funderingar och tänkvärda ord. Fler bloggare kommer att presenteras inom kort.

Elisabeth Nordström

Näringslivsgalan den 20 oktober är fullbokad. Men dagen börjar med en intressant föreläsning av Jan Gunnarsson om det goda värdskapet. Där finns fortfarande platser för intresserade.
Utöver god mat och utdelning av priser blir det en hel del annat smått och gott. För underhållningen svarar dansbandet Lagom och komikern Åsa Persson. Presentatörer blir Birgit Nilsson, ordförande i Köpmannaföreningen, och Stefan Hardzelius, lantbrukare och medlem av festkommittén.

– Vi ska ha en jättetrevlig kväll, lovar Elisabeth Nordström, ordförande i Företagarna.

Anneli Johansson

Älvsbyns MS, har en ny styrelse som satsar på framtiden.

– Vi är en stor förening och planerar att rusta motorstadion, avslöjade Anneli Johansson.

Motorsällskapet satsar också återigen på stora tävlingar.

– På så sätt hoppas vi bidra till en utökning av besöksnäringen i Älvsbyn, menade Johansson.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.