Jägarexamen hägrar

04 OKT 2012
Skrivet av :

Under hösten bedriver ABF i Älvsbyn jägarskola under 15 onsdagar, detta under ledning av Fredrik Berglund. Varje kväll jobbar man igenom moment för moment i hela Jägarförbundets kursmaterial i Jägarskoleboxen under ca 2-2½ time varje gång och varvar det hela med praktiska moment.

Totalt är det 13 kursdeltagare fördelade på åldrar mellan 10 och 60 år varav 5 är kvinnor, som hoppas på att innan kursen är slut vid jul få avlägga det teoretiska provet för Jägarexamen och att sedan under kommande vår även få genomföra det praktiska provet, så att man får söka licens för vapen och börja jaga under nästa år.

Under gårdagskvällen var det tredje gången man samlades och kvällen ängnades främst åt Jaktsimulator med både kul och hagelvapen, på Älg, björn, ripa och viltsvin under ledning av Torgny Lindström. Varvat med torrövning på momentet som Säker Vapen Hantering.

Intresset ligger på en hög nivå och alla deltagare är väl fokuserade på allt det teoretisk som ställer krav på ledaren Fredrik Berglund som fick förevisa sina skyttekunskaper på Jaktsimulator för sina elever.

– Man måste vara fokuserad på varje moment och inte ge vika för små detaljer, sa Fredrik då Anna-Karin Sundman försökte genomföra delmomentet ladda och patron ur i Säker Vapen Hantering.

Anna-Karin Sundman tycker att Jägarskolan är en bra studiecirkel och hon ser fram mot att få avlägga jägarexamen och börja Jaga med övriga i familjen.

Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.